Daily Archives: 16/10/2010

Stargate Projekt Erebos – Characters

Plukovník Johnatan „Johnas“ Eteas:

Plukovník Eteas byl předtím, než jej O’Neill povolal a převelel k projektu, v civilu, jakožto důstojník v záloze. Uvažoval o definitivním odchodu od letectva, ale na doporučení generála O’Neilla se uchýlil tedy pouze k dočasnému odchodu do civilu.
Johnatan sloužil ve válce v Iráku, kde si vykoledoval od svých kolegů přezdívku „Horká hlava“, tehdy také dosáhl povýšení na plukovníka. Po povýšení následně odvolán z Iráku.
Johnatan je prostřední ze tří sourozenců – má jednoho staršího bratra a mladší sestru. Jeho bratr se dal k policii ve stopách jejich otce zato jeho sestra Ellena, která k Johnasovi vzhlížela jako k vzoru se dala taktéž k letectvu, která je nyní v Pentagonu. Johnatanovi je 36 let.

Seržant Edward Blake:

Seržant Edward Blake před převelením k projektu Erebos sloužil na lodi „gen. Hammond“ sice ne jako komunikační důstojník, nýbrž byl součástí průzkumného týmu. Po útoku na základnu Ikaros byl převelen do SGC, kde vypomáhal v místnosti s bránou. Posléze na nátlak z IOA byl převelen na Atlantidu, kde se seznámil s doktorem McKayem a taktéž s projektem Erebos, jelikož McKay v té době pracoval na sestavení WHD (Wormhole Drive).
Edward Blake je jedináček, pochází z bohatší rodiny, přesto si nikdy moc nezvykl na vytříbenou společnost a přes protesty rodičů se dal k armádě. Edwardovi je 27 let

Poručík Joanna Parkrová:

Před zařazením na Erebos pracovala v SGC, byla součástí SG-12. Jelikož však měla poměr se svým velícím důstojníkem byla přeložena na Atlantidu. Zde se seznámila s Edwardem a dr. Mackayem. Sloužila zde v místnosti s bránou a vypomáhala Rodneymu s WHD, ten ji posléze doporučil generálu O’Neillovi jako člena posádky.
Joanna má jednoho mladšího sourozence, narodila se v New Yorku. Její otec pracoval jako letový dispečer a to pozměnilo její život. Milovala létání avšak nehodlala létat jako civilní pilot a tak se dala k letectvu. Joanně je 32 let.

Victorie Fergssonová, Ph.D:

Victorie se k SGC dostala přes svého otce v oblasti 51, kde asi měsíc po ukončení studia pracovala. V SGC se rychle uchytila a stala se velmi ceněnou. Její názory a odvaha jí dostaly do jednoho z týmu SG–9 . Na představitele IOA a na generála O’Neilla svými výkony a svou inteligencí udělala nesmírný dojem a tak ji posléze nabídli práci na projektu Erebos.
Na lodi měla být, po jejim uvedením do plného provozu, lodním vědcem, ale jelikož se loď nyní ztratila i s celou posádkou co na ní byla i v průběhu testů byla nucena se stáhnout do ústraní, jelikož všichni na palubě začali spoléhat na doktora McKaye, který ne jen, že podle některých byl chytřejší, ale měl také více zkušeností, což naprosto akceptovala. Je také jednou z mála lidí co respektují jako jediného velitele lodi a to je podle ní plukovník Eteas. Vicotrii je 29 let