Stargate Libertas 3×12

12.Kapitola (Ztracený Osud)

Ozve se z vysílačky hlas Jacka.“Samueli, můžete se zbytkem týmu přijít na řídící místnosti?“

Samuel ještě rozespalým hlasem.“Hned tam budu.“ Rychle na sebe hodí uniformu a cestou k výtahu si pročeše vlasy rukou. U výtahu ho překvapí Sára.“Dáváš si na čas.“ Samuel rozhodným klidným hlasem.“Nebude to nic vážnýho.“ Sára a Samuel vejdou do výtahu, rychle Sára vybere řídící místnost a podívá se na Samuela, který vypadal, že nemohl prospat noc.“Noční můry?“ Samuel se jenom ušklíbne. Sára se začala okamžitě zajímat.“Můžeš mi to říct, však se to nikdo nedozví.“ Samuel se na ní podívá a v rychlosti zformuluje slova.“Pamatuješ si na ten projekt, co dělal Dr. Rush a Plukovník Young.“ Sára si rychle vzpomene.“Myslíš to jak uvízlí s dalšími lidmi na Antické lodi?“ Samuel jen souhlasně kývne a vyjde z výtahu i se Sárou.“O tom se ti zdálo?“ Samuel vypadal už nepříjemně napnutý.“Ano ale teď na to není čas, abychom to rozebírali.“ Vyběhli schody a netrpělivě čekající Jack se vřele pousměje.“Nerad vám kazím odpočinek ale máme na senzorech Anomálii.“ Samuel překvapeně.“Jakou Anomálii?“ Jack pokrčí rameny a odpoví.“Podle všeho to dokáže rušit senzory na Atlantídě.“ Sára byla znepokojena.“Víme, co to může být i bez senzorů?“ Jack vezme ovladač a okamžitě přepne obraz.“Tohle je nejčistější obraz, toho objektu co máme ale i tak stále nevíme, odkud se to vzalo.“ Samuel mírným uvolňujícím hlasem.“Takže máme vzít Jumper a prozkoumat to zblízka?“ Jack trochu překvapen, jak se Samuel hrne do akce.“Ano a vezměte sebou pár lidí, kdyby náhodou byly potíže.“ Samuel rozhodným hlasem odpoví.“Díky.“ Zvedne se od stolu a podívá se na Sáru.“Půjdeš taky.“ Sára jen kývla a šla okamžitě za Samuelem do zbrojnice.
Samuel ve zbrojnici na Sáru.“Neboj se, dneska nečekám, nic těžkého.“ Sára se podívá na něj v plné polní.“Tajíš mi něco?“ Samuel odpoví klidným hlasem.“Nic důležitého.“ Rychlím krokem okolo ní projde a běží k hangáru. Sára rychle za ním.
Samuel v hangáru se střetne s vojáky co je budou doprovázet. Jeden z vojáků si sedne k ovládacímu panelu. Samuel se posadil dozadu a byl tiše se svými myšlenkami, jen občas někomu odpověděl jednoduchou gestikulací.
Když se Jumper přiblížil po hodině cesty na místo určení. Voják od ovládacího panelu spustí trochu nervózně.“Pane, máme tu nějakou velkou věc.“ Samuel se podívá ze sedadla skrz dveře na průzor.“Bude to mít hangár, přistaňte tam někde.“ Voják odpoví klidným hlasem.“Ano pane.“ Jumper se začal okamžitě rychle přibližovat k objektu a skrz poškozený trup se dostali k hangáru na druhé straně. A pomalu začali přistávat.“Nasadil bych si skafandr.“ Prohlásí voják. Samuel kývne a podívá se na skříňky.“Máme jen dva skafandry. Sáro jdeš semnou.“ Sára si trochu povzdechne.“No dobře.“ Rychle ze sebe shodí vestu a začne se soukat do skafandru. Samuel odevzdá věci vojákovi a začne se pomalu oblékat do skafandru.“Jen bych rád zmínil, že Vysílačky budou k ničemu.“ Voják překvapeně.“Jak s vámi máme udržet kontakt?“ Samuel odpoví klidným hlasem.“Nijak.“ Voják začne protestovat.“Máme za úkol vás chránit, jak to chcete udělat bez kontaktu?“ Samuel se podívá na Sáru a potom na Vojáka.“Improvizujte.“ Sára už oblečená jde ke dveřím a chytá za páku.“Být vámi šla bych do kabiny.“ Vojáci se rychle nacpali do kabiny. Sára si vzala ještě svoji zbraň a podívala se na Samuela. Ten jí ukázal palec nahoru. Ve stejnou chvíli co se zavřela kabina, tak Sára otevřela dveře z Jumperu. Samuel se pousměje.“Tak tohle bude rychlovka jen se musíme dostat na můstek a vypnout všechny ty protokoly, v nejhorším případě zadat autodestrukci.“ Sára ze Samuela měla divný pocit.“Co o téhle lodi víš?“ Samuel se uchechtne.“Kdysi jsem s Princem dělal na jednom projektu.“ Samuel se těžkopádně se Sárou začali pohybovat rychle k dveřím.“Pokud si dobře pamatuji bude to na kód.“ Sára zvedla zbraň na Samuela.“Řekneš mi, už co tu vlastně děláme?“ Samuel zadával kód na otevření na chodbu.“Jsme na tom projektu s podivem to přežilo těch pár století ale vím jak se téhle lodi zbavit.“ Sára naštvaně.“Proto si se hrnul na misi.“ Samuel odpoví.“Ano a hlavně se zbavím těch nočních můr. Testovali jsme wraithskou technologii. Takže na lodi bude možná trochu strašit ale budou to všechno jen přízraky, které budou odvádět pozornost. A hráli jsme si s tím tak moc, že mi to nejspíš nechalo nějaké následky.“ Sára znepokojena ale pomalu dala zbraň dolů. Dveře se otevřeli, Samuel a Sára vešli dovnitř.
Z různých stran se ozývalo skřípání, vrzání a občas divné hlasy. Sára na Samuela.“Proč tu je taková tma?“ Samuel odpoví klidným hlasem.“Bojíš se?“ Sára div Samuelovi nevrazila.“Nebojím, ale ráda bych viděla na cestu.“ Samuel baterkou ukáže směr.“Tamtím směrem je strojovna. To bys mohla zvládnout, já půjdu na můstek a zjistím, co ještě zůstalo funkční.“ Sára klidným hlasem odpoví.“Dobře, hned co se mi povede rozsvítit, tak se vrátím do hangáru.“ Samuel prohlásí.“Hlavně se neztrať. Nevíme, jak moc je loď poškozená.“ A rychle zmizí v uličce. Sára se hluboce nadechne a vydechne.“Proč já zase musím být na vše sama.“ Nejrychlejším krokem co umožnil skafandr, se rozběhla k strojovně. Občas něco za jiskřilo. Byla to menší stezka odvahy.“Vše je to jen v mé hlavě.“ Po celou cestu se Sára uklidnovala. Trvalo ji pár minut, než našla strojovnu. Pomalým krokem se přiblížila k panelu a zmáčkla pár tlačítek a po lodi se rozsvítili nouzové světla.

Samuel v ten moment byl u dveří od můstku. Zadal kód a dveře se lehce pootevřeli. Tak chytl za jednu stranu dveří a začal je tlačit.“To by mohlo stačit.“ Rychle prolezl skrz a na můstku se rozběhl ke kontrolnímu panelu. Většina systému byla vypnutá, až na pár věcí co patřili k samotnému testu. Většina trupu zlikvidována.

Sára poslala ze strojovny trochu víc energie na můstek.

Samuel se pousmál, protože díky energii navíc mohl zapnout víc panelů a mohl udělat rozbor toho, co vše provede. Napřed vypnul vše v rámci projektu, potom vypnul rušičku. Loď je tak poškozená, že nevykazuje žádné známky ničeho. Byl nachystaný, že brzo zadá Autodestrukci.

Vojáci na Jumperu se mezitím snažili spojit s Atlantídou ale nedařilo se, dokud se neprojevilo vypnutí rušičky.

Samuel se podívá na monitor a uvidí známky života kousek od Sáry.“Sáro?“

Sára rychle vezme vysílačku.“Ano?“

Samuel dost rychlím hlasem.“Něco o patro níž, na tvé pozici žije.“

Sára se uchechtne.“Co jste tu dělali za pokusy?“

Samuel se podívá na další monitor.“Doporučuji Ti zmizet, než si to najde způsob. Pokud si pamatuji, hráli jsme si tu trochu s virem a nejspíš vzorek utekl ze stázové komory.“

Sára znepokojeně odpoví.“Tak to si mě nepotěšil. Tohle holka na opuštěný lodi slyšet nechce.“ Rychle se rozběhla k hangáru.

Samuel rychlím mačkáním kláves začal spouštět autodestrukci.“Neboj vše co jsme potřebovali udělat máme, nějaké data z výzkumu a vše z lodního deníku, abychom mohli podat kompletní informace.“

Sára zakopla o jednu z trubek na cestě. Slyšela, jak se k ní blíží kroky. Potom ji zvedl z podlahy Samuel.“Neboj, dneska přežiješ.“ Sára si oddechla a rychlím krokem, se oba dostali k hangáru.“Máme 30vteřin.“

Rychle vběhnuli do Jumperu a zavřeli dveře. Vojáci vylezli z kabiny.“Už jsme chtěli odletět.“ Samuel klidným hlasem.“Tak a tady máte všechny data ale radši zmizme, máme málo času na výbuch.“ Voják u ovládacího panelu, rychle Jumper odrazil a co nejdál od Lodi.

Nárazová vlna je trochu posunula ale nic co by Jumper neustál.

Sára se podívá na Samuela.“Pověz mi, co tam bylo za bytost?“

Samuel klidným hlasem odpoví.“Wraith. Sice by po pár století byl vyhládlej ale nic co by nezvládl a ještě ve stázové komoře.“

Sára naštvaná na Samuela.“To si mi nemohl říct dřív?“

Samuel se usměje.“Samozřejmě, že mohl ale ty bys ho potom šla zastřelit, takhle bychom se zdrželi.“ Sára neuklidněná si sedla.“S Princem jste dělali na takovém nebezpečným projektu a jak jste se dostali k tomu Wraithovi?“ Samuel se podívá na Vojáky a potom na Sáru.“Když to chceš vědět, jednou jsme na jedný opuštěný Planetě udělali léčku, do které se měl chytnout nějaký wraith ale potřebovali jsme i nějakou Wraithskou technologii, abychom mohli úspěšně provést výzkum. Potom co Princ zmizel, se na projekt zapomnělo.“ Sára vypadala, že jí odpověď stačí. Teď si oba připravovali při cestě zpět na Atlantídu svoje hlášení.


Napsat komentář