Daily Archives: 03/11/2010

Stargate Libertas s1e11 (Ohnivá Bouře)

11.Kapitola (Ohnivá Bouře)

Jack stoji v hangáru kde projednává odvetu za Fulvienský útok.“Pánové a dámy, táhle planeta je velice dobře chráněná ale díky naší letecké podpoře byste se mohly dostat na povrch bez problémů ale pozemní boj bude o něčem jiném, ještě nemáme dodělaný prototypy tanků ale dle všeho celá planeta je pokryta stromy, které sou vyšší než jakýkoliv fulvienský tank, takže bez problému z výšky zničíte, jakýkoliv obrněný cíl. Nepřítel tam má silnou obranu ale váš hlavní cíl je táhle základna je tam celý velitelský štáb během pár hodin to tam má navštívit jeden z velitelů co stojí za tím útokem a naše záškodnické jednotky tam šli dřív a zničí radiokomunikaci dřív, že se dostanou lodě na jejich sensory. Michal a jeho letka, vyřadí všechny lodě z provozu. Jestli nemáte dotazy, tak za 3hodiny vás chci vidět tady nachystaný!“ Z řad se ozve.“Pane a jak se dostaneme na planetu?“ Jack se usměje a rychle odpoví.“Transportují vás tam přímo z BC-305tky.“ Nikdo neměl dotazy tak se všichni šly nachystat. Jack si to nasměroval do věznice a Michal ho doběhl v půlce cesty a řekne.“Jdete pustit Deryla?“ Jack se zastaví a odpoví.“Jsem znepokojen vaší zvědavostí, nepustím ho i když pro mě naše přátelství znamená hodně, znám ho od dětství jen sem nečekal, že bude donášet a ještě nemáme nic ověřeného radši ho nechám v cele než abych pak zjistil, že mě zabil při spánku.“ Michal rozhořčeně řekne.“Tvůj praprapraděda by ho pustil.“ Jack se usměje a odpoví.“Vy jste možná měl dobré a klidné přátelství s mým praprapradědou ale teď je jiná doba a mravy jsou taky jiné a když je válka tak se nesmí věřit ani nejlepším přátelům nos mezi očima, takže já půjdu dál dělat svoji práci.“ Michal vykřikne z dálky.“Půjdu si to vyříkat s Ashleey.“ Jack ho neslyšel a došel do věznice.

Deryl se podívá na dveře a řekne.“Ha můj přítel co mě málem zabil.“ Jack se na něj dívá a řekne.“Proč, se chováš jak kretén?“ Deryl se zasměje a odpoví.“Víš vůbec co to slovo znamená?“ Jack se na něj dívá a odvětí.“No právě teď si dokázal, že si ještě větší kretén.“ Deryl se na něj dívá a odpoví.“No aspoň vím, že náš guvernér umí, mluvit sprostě. Co přijde teď?“ Jack se zasměje a řekne.“Teď vypnu v místnosti přívod vzduchu!“ Deryl zkamení mu tvář a řekne.“To neuděláš Jacku!“ Jack vezme vysílačku.“Řídící místnost… vypněte přívod do vězeňské části.“ Z vysílačky se ozve překvapený hlas.“Pane cože?“ Jack zopakuje rozkaz a během pár chvil zmizí kyslík v místnosti je tam i Jack ale ten se pojistil dýchací maskou. Deryl se tam pomalu dusí a lehne na zem. Jack hned jak viděl, že došel dech Derylovi, dal rozkaz na obnovení kyslíku, otevře celu a vběhne dovnitř a začne s oživováním Deryla, ten se během pár chvil nadechne a řekne.“Zabiju tě…“ Jack ho položí a zavře celu a jde z místnosti pryč. Michal během pár chvil přiběhne a řekne.“Slyšel sem, že jste vypnul přívod kyslíku do vězeňské části.“ Jack se usměje a odpoví.“Ano zkoušel sem něco co je ověřeno ale jak sem tak zjistil nepovedlo se zrovna to jak sem chtěl.“ Michal se dívá rozhořčeně na Jacka a nechápavě se zeptá.“Jako co?“ Jack zkamení a odpoví.“Že mu někdo dal bubáka do hlavy ale vidím, že to bude něco jiného on je mnou posedlý a řekl mi že mě zabije takže ho neuvidíte venku!“ Michal během pár chvil odešel a Jack se podívá na dveře od věznice a odejde také.

Dojde do hangáru a tam čekalo pár lidí už plně vyzbrojeni. Samuel dojde a jde se zeptat Jacka kde bude on. Jack sním pohovoří. Michal dojde také ale nic nedělal stoho, že jeho praprapravnuk ve vězení asi si dal něco na uklidnění. Dojde i Ashleey a řekne.“Mohlo by se s tím trochu pohnout aby se ti fulvienci překvapili. Jack uvidí, že poslední lidé se tam shromáždili a dá jim poslední rozkazy a ihned se rozdělí na své pozice. Michal vběhne do svého jumperu a zbytek je přenesen na palubu BC-305tek.

 

O několik světelných let dál

Očko ty běž tudy a já půjdu se zbytkem s druhé strany a opatrně nesmíme se prozradit. Pomalu se blíží k radiostanici u vchodu stojí dva fulvienci každé se zbaví v tichosti a vběhnou dovnitř a postřílí tam pět fulvienců ihned po celé budově dají trhaviny ihned jak je vše připravení začnou zdrhat daleko a z bezpečné dálky odpálí do vzduchu celou budovu.

Po okolí se začne ozývat poplach a jejich směrem jde skupinka fulvienců zjistit co se tam děje. Oni se mezi tím schovali a čekali až projdou a ve vhodnou chvíli je všechny postřílí.

Začali po přestřelce zdrhat pryč.

 

O den později

Nad planetou se objeví fulvienská loď i BC-305tky a ihned vyletí všechny puddle jumpery a začnou s tvrdou palbou na fulvience. Loď fulvienců střílela vším co měla ale stejně ji to nepomohlo a byla zničena a začal transport na planetu. Vojáci s raketomety byly na stromech a věděli, že je Fulvienské tanky budou hledat, tak čekali až budou tanky pod nimi a začali s palbou. Tanky začali vybuchovat. Fulvienská pěchota co je doprovázela se zmateně začala palbu na korunu stromů ale ze všech stran je překvapila taurijská povstalecká armáda. Dva fulvienci se vzdaly postavili je ke stromu a popravili. Po tomhle všichni z povstalecké armády šly směrem k nepřátelské základně ale ta už čekala jejich příchod tak je trochu překvapila letecká podpora která je během pár chvil udělala díru do jejich opevnění. Ale většina palebných pozic zůstala. Taurijská armáda se seřadila a ihned se rozběhly směrem na základnu. Padali tam jak vojáci na plážích v Normandii ale to je nezastavovalo a dostali se až za zdi základny a tam Fulvienci začali padat jak švestky. Ze všem směru šla palba někteří se kryli za bedny, někteří, za tanky a někteří postupovali kupředu. Fulvienský prapor byl během pár hodin v základně rozprášen a vzdali se a následně byly postaveni ke zdi a popraveni. Povstalecká armáda, sebraly munici a vše co měli, fulvienci na skladě, ukořistili tím i pár tanků. K základně se vrátilo i pár průzkumných fulvienských oddílů a ihned se vzdávali, během několika hodin se vzdalo okolo tisícovky vojáků ale všechny popravili a všechny těla ihned spálili. Michal se dostane na planetu a byl zděšen připomínalo mu to jeho válečnou minulost ze Země. Samuel tam byl sním taky ale sledoval ten oheň co spaloval ta mrtvá těla která před pár hodinami ještě žily. Michal si hlavně říkal, že dnes odvedly dobře práci. Jack se o celém výsledku dozvěděl. Byl šťastný že se zbavil jednoho z těch velitelů, který narušoval jejich klidné soužití. Deryl si vzpomene, že Natarnetech určitě plánuje svrhnutí krále ale nikomu se o tom nezmiňoval.

Jack dojde do vězeňského bloku a dívá se na Deryla a řekne.“Přítel co to téhle znamená, asi jenom malé zrnko písku. Tak mi prosím tě řekni co změnilo tvoje přátelství v nenávist.“ Deryl se zasměje a odpoví.“Já nemůžu za to, že Ashleey mě tu teď drží a ty s tím neuděláš dívej se na to co se stane až dostane někdo z našich příležitost tě dostat sem, já tu jen skončil kvůli fiktivnímu obvinění.“ Jack se na něj dívá trochu překvapeně a řekne.“Já bych ti rád věřil ale pokazil sis to s tím nožem měl si ho nechat ležet a pak by se dalo mluvit o tom, že to bylo z fingované ale ty ne prostě vezmeš nůž a chceš mě zabít.“ Deryl se na něj dívá a usměje se a odpoví.“Ty víš, že bych s toho nic neměl a pokud vím, Natarnetech je u svých přátel.“ Jack překvapeně se dívá na Deryla a řekne rozhořčeně.“Co jsi to řekl?“ Deryl se zasměje ďábelsky a odpoví.“Tvoje Natarnetech je u Fulvienců, aby svrhla krále ale jestli je na naší nebo na jejich straně se nedá říct, přišla do kontaktu s lidmi co stojí za útokem na Midway.“ Jack se na něj usměje a řekne.“Tím, že si u rozvědky nic nedokazuje, že nejsi špion a právě si se prozradil a tím pádem kecej dál o Natarnetech určitě máš nové zprávy co já nevím.“ Deryl dával bych si bacha na Ashleey a Natarnetech obě jsou dá se říct cíle vědomé ale Ashleey je zaslepená láskou do tebe a Natarnetech je zas zaslepena do bohatství a nemusím říkat že se jednoho dne všechno může obrátit proti tobě a nebo tito přinese i zisk ale Natarnetech si mohl zabít už před evakuací a válka by byla o něčem jiném ale Král je teď proti nám a proti němu jsme teď mi a jeho velitelé jen potřebuji vyhladit nás lidi a míšence aby měli volnou ruku byl to tvůj otec co zvolil Krále a teď pokud by zasedl sněm a byl by tam jeden hlas proti tak se tam nedostane vůbec a náš hlas má hlavní váhu.“ Jack se zasměje.“Povykládal si mi o celé historii.“ Jack pochvíli odešel za Ashleey.