Stargate Libertas s1e12 (Návštěva z daleka)

12.Kapitola(Návštěva z daleka)

Michal a zbytek SGA týmu v řídící místnosti a sledovali jednoho z lidí, který začal zadávat adresu a řekne.“Pánové tohle je naše první cesta po 300letech.“ Samuel se usměje a jen souhlasně přikývne. Brána se za chvíli otevřela a poslaly sondu, čekalo se na výsledky a objeví se na jedné planetě. SGA tým jde dolů po schodech a zničeho nic tam přiběhne Deryl, podívá se na Michala a rychle vběhne do brány, celý sga tým ho ihned následuje. Jack se o tom dozví a řekne do vysílačky.“Chyťte ho máte povolení ho zabít, zkuste to brát profesionálně.“ Michal nic neřekl ale šlo vidět, že nesouhlasí. Jack dopoví.“Prozkoumejte planetu jestli tam najdete nějaké lidi co by nám mohly pomoc s Fulvienci, tak to pak ohlaste a já tam pošlu Ashleey a pár svých lidí, kteří se postarají o diplomacii a vy mezi tím budete hledat Deryla.“ Brána se pochvíli zavře.

Tým dojde do male vesničky pozdraví se s pár vesničany, kteří se na ně dívali, překvapeně.

Ozve se podivný hlas.“Dlouho sem neviděl někoho kdo měl takovou uniformu.“ Michal se podívá okolo sebe. Lidi se nějak nebály a před týmem se rozejdou lidi, všichni se zdě si. Samuel překvapeně řekne.“To si ty Todde?“ Todd odpoví.“Jasně, že to jsem já. Chybý dost Sheppard.“ Samuel se usměje a řekne.“Ty určitě víš, že umřel ale spíš mám teď otázku. Proč se tě lidi nebojí a zrovna sedíš uprostřed vesnice jako starosta.“ Todd se zasměje trochu mu zaskočí a odpoví.“Mají mě za božstvo dostávám jídlo jednou za pár dní musím i šetřit s jídlem jinak by došlo všechno a neměl bych se na čem krmit.“ Michal se zarazí a řekne.“Krmit? Doufám, že je to jen grilované maso, zelenina a ovoce a něco na zapití.“ Todd stoupne a hrdě řekne.“Díky upírské medicíně se mi povedlo modifikovat retrovirus tak aby mi vrátil moji malou věc které se bojíte nejvíce ale na druhou stranu se spokojím i s jídlem co dostanu od lidí z vesnice, když si mě nechtějí zprotivit tak mi pošlou jednoho člena rodiny aby se nechal sníst, většinou to je mladé a sladké jídlo.“ Michal se znechutí a odpoví.“Jak odporné mohl bys ses nám i hodit pošleme ti chlápka co máme doma ve vězení a ty se na něm nakrmíš je nám docela neužitečný i když nám pomohl docela dobře.“ Samuel se na něj podívá a řekne.“To rozhodne Jack, jestli půjde na smrt.“ Todd je poslouchal a řekne.“Jak tak pozoruji máte základnu, máte velitele a kolik vás je?“ Michal se usměje a řekne.“Ticho nebo ti prostřelím hlavu, potřebujeme pomoct s Fulvienci.“ Todd se usměje a klidným hlasem řekne.“Nepřekvapilo mě to, po porážce vaši expedice a po zničení vaši domovské planety se stáhly na svá původní území a nic nedělali s tím, že upíři nám málem vyvraždili osadu.“ Samuel ironicky řekne.“Nechtěl ses dělit a vidíš jak to dopadlo.“ Todd dopoví.“Víte jak je těžké obnovit tady růst populace hodně těžký je tu asi dvacet tisíc lidí roztroušených po sto kilometrech a táhle vesnice je z mála která mi patří a rád bych vám pomohl jenže moje loď nic nedokáže proti Fulvienským.“ Oddechne si a Samuel řekne.“Dlouho jsem neviděl wraitha mluvit tak dlouho a neřekl bys nám kdo by nám mohl pomoct? Hodili by se nám tví lidi jako pozemní jednotky, umí bojovat nebo aspoň něco?“ Todd se zasměje a řekne.“Jsou to statkáři, myslel jste si, že nějaký z nich umí bojovat, co umí je zasadit plodiny a křičet když se na nich krmím.“ Samuel se usměje a řekne.“Pošlu sem nějaký lidi, nechci abys je vyděsil nebyly ve stázové komoře a neumí si moc představit wraithy.“ Todd se usměje.“Budu se snažit, Samueli.“ Samuel se uchechtne a z dálky řekne.“Jsem rád, že víš moje jméno.“ Todd se podívá na jednoho vesničana a řekne.“Jen sem měl zas vidění.“ Sedne si na svoji židly. Tým dojde k bráně a zadá adresu na Atlantidu a vezme vysílačku, otevře se červí díra.“Atlantido našly jsme vesničany, můžete sem poslat diplomaty ale dával bych si bacha na jednoho z vesnice není to člověk je to wraith, je to bývalí spojenec ale moc bych mu nezminoval, že atlantida ještě existuje.“

 

O deset minut později

Aktivuje se brána a vyjde z ní Ashleey a čtyři vojáci nasměrují si to do vesnice. SGA tým mezi tím prohledával okolí. Ashleey dojde do vesnice a uvidí poprvé wraitha nevěděla co, říct ale dle příručky mu nesměla podat ruku.“Dobrý den jsem Ashleey přišla jsem se s vámi na společné vojenské pomoci.“ Todd se usměje a řekne.“Lidi mi říkají Todd, vy jste se narodila kde?“ Ashleey trochu zaskočeně odpoví.“Jsem z Fulvienské kolonie, žilo tam hodně lidí donedávna.“ Todd zvědavě řekne.“Takže jste Fulvienka?“ Ashleey polkne a řekne.“Ne, proč se ptáte?“ Todd odpoví.“Kdybyste byla fulvienka tak bych se z vás nakrmil, máte i štěstí, že nejste.“ Ashleey odpoví.“Chceme jakoukoliv pomoc, proti Fulvienců mají početní převahu a jsou mnohem lépe vyzbrojeni.“ Todd se usměje a řekne.“Rád vám pomůžu ale moji lidi umí jen jak jsem říkal vašim lidem před vámi, sázejí plodiny apod.“ Ashleey se posadila a Todd naproti ní.

Deryl uviděl nějakou loď najde do ní vchod a bez problémů se prochází po celé lodi, dostane se do hangáru. SGA tým uvidí wraithskou loď, rychle jdou k ní a vstoupí dovnitř. Tým se rozdělil a Michal a Samuel šli směrem k hangáru a zbytek do řídící místnosti. Samuel jde vzadu a dostane ránu do hlavy a upadne, Michal uslyší jeho pád, uvidí Deryla jak na něj míří M9tkou a řekne.“takže mám dotaz. Jak se to pilotuje a jak se dostanu z téhle planety a ještě jeden dotaz jak někoho tomhle unesu.“ Michal na něj nemíří a řekne.“Odlož, zbraň a dohodneme se.“ Deryl střelí Michala do nohy a ten zděšeně řekne.“Dobře, je tam taková páčka blbě uvidíš ale vtom se orientuješ pak jen vytvoříš tuplíkem takovou věc co sklízí lidi a pak se to zavře po pár chvílích a je hotovo a zadáš tam i adresu brány.“ Deryl střelí Michala do druhé nohy a rychle nastoupí do šipky a vyletí z hangáru.

Todd sedí a povídá si s Ashleey.“Nejlepší je vědět, že jste sami zůstali s Fulvienci a odsouhlasili všechno a pak jen čekaly až přijde doba kdy se to zvrtne.“ Ashleey sedí a řekne.“Nezvrtlo se to je to mnohem lepší než kdy před tím, nebýt téhle války necítila bych se svobodně a teď jsme bez pravidel jediné co se trestá jsou jen zločiny co tu byly před fulvienci.“ Todd se usměje a řekne.“Takže nezapomeneme vám dodávat jídlo je tu dost jídla co se týče zeleniny a masa ale je tu málo lidí na kterých bych se nakrmil.“ Ashleey se zvedne a odpoví.“Dovedeme vám sem vězně jako projev dobré vůle.“ Usměje se a odejde od stolu.

Do hangáru rychle doběhne zbytek týmu po nějaké době. Agent se podívá na Michala.“Můžeš chodit brachu?“ Michal si začne stěžovat jako malý dítě.“Víš kolikrát sem se snažil vstát na nohy? Tak mi sakra pomož doprdele.“ Agent ho podepře a zvedne. Samuel a probere ještě se mu motala hlava a řekne.“Pánové vypadá to, že se Michalův praprapravnuk vyznamenal mě praští do hlavy, Michala trefí do obou noh, tak to udělal slušnou práci.“ Michal bolestně řekne.“Sakra… uletěl šipkou, při výslechu mě střelil do noh.“ Samuel naštvaně řekne.“Ty jsi mu řekl jak se pilotu šipka.“ Michal se ušklíbne.“Jo, co sem měl dělat, doprdele když jsem mu to řekl tak mě střelil do druhé nohy.“ Samuel naštvaně řekne.“On tě jen využil, aby utekl a provedl něco co zlikviduje Jacka a plus ohrozíš většinu lidí na Atlantidě.“ Michal posmutněle řekne.“Kdyby to byl tvůj, jediná žijící rodina co bys udělal ty?!“ Samuel se na něj naštvaně podívá a řekne.“Choval bych se profesionálně nepletl bych do toho vztahy k někomu kdo je 300let mladší než jsi ty nebo kdokoliv tady mezi námi.“ Michal podepřen Agentem odkulhá k bráně a aktivují ji odejdou na atlantidu. Jack uvidí přicházející tým a sledoval je jak to míří přímo na ošetřovnu většina z nich se těšila na velký zážitek co jim tam píchnou za látky. Samuel si stoho udělal srandu. Jack mezi tím čekal na to až příjde Ashleey. Nikde nikdo a ona pořád nepřicházela.

Ashleey se vrácela k bráně když najednou na obloze proletěla šipka z aktivovaným paprskem a sebrala Ashleey a pár vojáků. Ten zbytek co nebyl chycen rychle zdrhal k bráně, zadal adresu a vešly dovnitř. Jack jde dolů po schodech k těm co právě přišly a řekne.“Kde je Ashleey?“ Jeden z nich odpoví.“Unesly ji.“ Jack naštvaně.“Jak jste to mohly dopustit!“ Voják znovu odpoví.“Překvapili nás pane, sebraly ještě pár našich chlapů“ Jack začal přemýšlet a řekne.“S vámi si to vyřídím později.“ Otočí se a jde do kanceláře. To be continued…..

 


Napsat komentář